Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Scott Dixon se stane opravdovým rytířem

Scott Dixon se stane opravdovým rytířem

Ocenění šampiona IndyCar

Novozélandský závodník Scott Dixon prožívá skvělé období. Obhájce titulu v IndyCar vyhrál zatím poslední závod v Detroitu a po něm následovalo další velké ocenění.

V rámci vyznamenávání význačných osob při příležitosti narozenin Jejího Veličenstva královny se pětinásobný vítěz seriálu IndyCar v tomto měsíci stane rytířem Novozélandského řádu za zásluhy.

V seznamu osob, jimž budou udělena čestná vyznamenání při příležitosti královniných narozenin, se odráží uznání výjimečných lidí. Do roku 1995 se britská vyznamenání udělovala osobám narozeným v členských zemích britského společenství. Ale v roce 1996 byl zaveden samostatný novozélandský systém královských vyznamenání, jimiž se oceňují záslužná činnost, statečnost a dlouhá vojenská služba.

Scott Dixon při oficiálním fotografování účastníků 103. ročníku Indy 500

Její Veličenstvo královna Alžběta II. uděluje řády a vyznamenání dvakrát za rok: na Nový rok a o svých oficiálních narozeninách, které vycházejí na druhou červnovou sobotu. Nejrůznější tituly uděluje lidem ze všech možných oblastí života a průmyslových odvětví. Vyznamenání se předávají slavnostně v Buckinghamském paláci.

Scott Dixon se stává rytířem Novozélandského řádu za zásluhy jako projev uznání zásluh o rozvoj motoristického sportu.

Nyní 38letý Dixon závodí v IndyCar od roku 2001 a za tu dobu vybojoval pět mistrovských titulů, všechny ve stáji Chip Ganassi Racing. Momentálně je na historickém žebříčku vítězů se 45 vítězstvími (včetně triumfu v závodě na 500 mil v Indianapolisu v roce 2008) třetí za A. J. Foytem a Mariem Andrettim.

Kromě toho je trojnásobným vítězem čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně.