Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi nedala spát nenávist na tomto světě

Hamiltonovi nedala spát nenávist na tomto světě

Později se vysmál "důkazu" Ferrari

Těžko říct, co přesně se v posledních dnech odehrávalo v hlavě Lewise Hamiltona. Pouze víme, že včera odpoledne na sebe strhl pozornost vítězstvím v kvalifikaci na dnešní Velkou cenu Francie a předevčírem se mu to povedlo nočním příspěvkem na sociální síti. V době, kdy měl spát před náročným začátkem závodního víkendu.

Příběh začíná již ve čtvrtek, kdy F1 oznamuje, že úřadující mistr světa nebude k dispozici novinářům na povinné tiskové konferenci. Dostal výjimku, aby se mohl zúčastnit vzpomínkové akce na módního návrháře Karla Lagerfelda v Paříži. Ke svému týmu se připojuje až večer. Ferrari mezitím odevzdalo "nové důkazy" v případě vyloučení Sebastiana Vettela z VC Kanady a čekalo, zda je sportovní komisaři uznají za dostatečně důležité na to, aby se případ znovu otevřel. To by mohlo vést až ke zrušení trestu a uznání Vettela za vítěze závodu místo Hamiltona.


V pátek o třetí ráno má Hamilton potřebu podělit se o své myšlenky s fanoušky na Instagramu: "Jsou tři hodiny ráno a já jsem pořád vzhůru. Myslím, že přesně vím, co se zítra stane (v pátek). Tolik nenávisti je na tomto světě. Ale ať se děje cokoliv, tohoto bratra nespoutají! Já se z toho dostanu. Vždy!"

V pátek odpoledne se Hamilton dozvídá, že žádost Ferrari byla smetena ze stolu pro nedostatek relevantních důkazů. Avšak nyní potřebuje vysvětlit ponocování na sociálních sítích.

"Nedokázal jsem si vyčistit hlavu. Tolik se toho událo, nejen tato věc (hrozba ztráty vítězství). Když je vám na nic, není zlé říct něco motivujícího.

Tento víkend začal jinak, než je běžné. Obyčejně jsem na místě ve čtvrtek ráno nebo již ve středu v noci. Teď jsem sem přijel ve čtvrtek večer. S harmonogramem nebyl problém, ale když je někdo tak zvyklý na čtyřdenní rutinu, těžko se přizpůsobuje změně.

A ano, měl jsem divné pocity z toho, že Ferrari se soustředilo na něco jiného než my. Já s mým týmem jsme se soustředili na zlepšení vozu. Později jsem se ale dozvěděl, že tím novým důkazem je video Karuna Čandhoka (bývalého jezdce týmů HRT a Lotus, nyní ve službách britského televizního kanálu Sky Sports F1, jenž se po VC Kanady postavil na Vettelovu stranu). V té chvíli jsem to hodil za hlavu a už si s tím nedělal starosti."

V sobotu pak vidíme Hamiltona vyhrát kvalifikaci, na co jsme již docela zvyklí. Někomu možná přijde nesvůj, když se má pustit do rozhovoru s Paulem di Restou, dalším bývalým závodníkem F1 ve službách Sky Sports F1, který ale momentálně v ruce svírá mikrofon s oficiálním logem F1.