Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes jezdil s vysokým přítlakem

Mercedes jezdil s vysokým přítlakem

O vítězi rozhodne až závod.

Mercedes prohrál boj o pole position, Max Verstappen byl včera o čtvrtinu sekundy rychlejší než Lewis Hamilton, přičemž Valtteri Bottas zaostal ještě o další desetinu sekundy. Red Bull se při nastavování vozu vydal cestou nízkého přítlaku i aerodynamického odporu, Mercedes opačnou. Šéf týmu ale nepřiznává chybu.

"Podle simulací to bylo to nejhorší, co jsme mohli udělat," nechal se slyšet Toto Wolff. "Bylo jasně vidět, že čas získávají na rovinkách. Ale pokud bychom na vůz dali křídla s nízkým přítlakem, ztráceli bychom v zatáčkách, a to by nás stálo ještě více času."

Hamilton po obsazení druhého místa nevypadal zas až tak zklamaně. Věří, že v závodě bude alespoň stejně rychlý jako Verstappen.

"V trénincích nám to moc nejelo a Red Bull byl i v dlouhých stintech rychlejší, asi tak o dvě desetiny," řekl Brit. "Ale teď je můj vůz nastaven hodně odlišně, takže si zachovám naději a v závodě ze sebe prostě vydám všechno. Tady se dá z druhé pozice dobře zaútočit hned po startu a roli jistě sehraje také strategie. A možná bude pršet."

Hamilton také řekl, že poražením týmového kolegy vyvrátil mýtus o rozdílu v šasi. Jezdil totiž v Bottasově starším šasi a Bottas měl jeho šasi ze začátku sezony.

"Slyšel jsem, že jste (zástupci médií) začali šířit tento mýtus, takže jsem ho s radostí vyvrátil. Naše vozy jsou absolutně stejné."

Jedna desetina sekundy na kolo však není nijak závratný rozdíl, takže Bottas pomýšlí na první letošní vítězství.

"Rozhodně se chystám do boje o první místo," řekl Fin. "Jsme mezi dvěma vozy Red Bullu. Pokud budeme dva proti jednomu před námi, můžeme rozehrát strategické hry. Neříkám, že to bude snadné, ale přijímáme výzvu."

Oba jezdci Mercedesu věří, že v závodě budou silnější než Verstappen. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes