Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamiltona sportovní komisaři nepotrestali

Hamiltona sportovní komisaři nepotrestali

Souhlasí s tím i lidé z Red Bullu

Lewis Hamilton musel po skončení druhého tréninku navštívit sportovní komisaře. Odcházel od nich však s úsměvem na tváři. Žádný trest totiž neobdržel.

Příčinou vyšetřování byl incident, k němuž došlo před čtvrtou zatáčkou. Obhájce titulu ztratil kontrolu nad svým mercedesem a snažil se nastávající smyk ještě nějak zkrotit. Přitom opustil trať a smetl kužel, který ji vyznačoval. Když se vracel zpět na dráhu, zkřížil cestu právě projíždějícímu Maxi Verstappenovi. Tímto manévrem vyhnal Nizozemce ven a pokazil mu tak rychlé kolo.

Oba jezdci se shodli na tom, že situace nebyla nijak zvlášť nebezpečná a že Verstappen nedošel kvůli ní podstatnější újmy,“ praví se ve zdůvodnění verdiktu, pod nějž se podepsali komisaři Tim Mayer, Mathieu Remmerie, Yannick Dalmas a Jean-Marie Krempff. „Oba rovněž souhlasně uvedli, že kvůli omezenému výhledu vzad a poloze vozu číslo 44 mohl Hamilton jen obtížně rozpoznat blížící se auto a že se na trať vracel pomalu.“ Záběry z palubní kamery Hamiltonova monopostu navíc prokázaly, že se pilot minimálně dvakrát podíval do zpětného zrcátka. 

Max Verstappen se na svého soupeře prý nezlobí

Ortel nevzbudil pohoršení ani v táboře Red Bullu. „Z mého pohledu to na penalizaci nebylo,“ prohlásil pro rakouskou televizi ORF Helmut Marko. „Lewis prostě uklouzl a usiloval se co nejrychleji dostat zpět. Mluvil jsem s Maxem a ten je přesvědčen, že ho nemohl vidět. Vůbec se na něj nezlobí, opravdu. Konečně, jsme na závodech formule 1.

Ještě radikálnější postoj zaujal expert stanice Sky Sports Anthony Davidson: „Proboha, proč se tím vůbec zaobírají? To mně nějak hlava nebere. Samozřejmě, že bych to netrestal. Ale totéž jsem tvrdil už před čtrnácti dny v Montréalu.