Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Jezdcům středu pole jednou dojde trpělivost

Jezdcům středu pole jednou dojde trpělivost

Sainz: Všichni skvělí piloti potřebují bojovat o vítězství

Budeme v roce 2021 svědky evoluce nebo revoluce F1? Momentálně to spíše vypadá na to první. Carlos Sainz se přimlouvá za druhou možnost. Už roky vyhrávají pouze jezdci Mercedesu, Ferrari a Red Bullu a ostatní skvělí jezdci jsou odsouzeni bojovat v jakési neoficiální druhé lize, dokud jim nedojde trpělivost. Sainz sám má na kontě 88 závodů a ve F1 ještě nestál na stupních vítězů, ačkoli je považován za jednoho z nejtalentovanějších pilotů a už druhý rok nastupuje za větší tým středu pole. Více než sebe lituje starší kolegy.

"Vidíte, že jezdec jako Marcus (Ericsson) může jít do jiné série a okamžitě být konkurenceschopný, bojovat o vítězství a stát na stupních vítězů," říká jezdec McLarenu.

"Pak se podíváte na sebe ve F1 a na to, že hranicí je sedmé místo. Mě to ještě neunavilo, tohle je má teprve pátá sezona, ale co takový Pérez nebo Hülkenberg? Ti jsou tu mnoho let (bez vítězství) a já si nemyslím, že to takto může fungovat. Potřebujeme změnu. A to hned! Jezdci středu pole nebudou navždy čekat na sedmém místě. Musí se to napravit, a já věřím, že v roce 2021 se to může podařit."