Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho musel umravnit Horner

Gaslyho musel umravnit Horner

Francouz nechtěl pustit před sebe kolegu

Pierre Gasly sice konečně v Silverstone výsledkově nezklamal, jenže u týmu má další vroubek. Zdráhal se totiž pustit před sebe kolegu Maxe Verstappena.

Jak známo, Vestappen se za Gaslyho propadl po své druhé zastávce, kterou uskutečnil během neutralizace závodu. Oba dva v té chvíli jeli na tvrdých pneumatikách, Nizozemec je měl čerstvější.

Na velitelském můstku Red Bullu viděli, že Gasly ztrácí kontakt s Vettelem, zatímco Vestappen má v zádech Leclerka. Proto rozhodli, aby si oba jejich piloti prohodili pořadí.

Pierre Gasly si v Silverstone chvíli hrál na hluchého

Francouzův závodní inženýr Mike Lugg se mu to nejprve pokoušel naznačit zastřenou formou: „Mysli na to, že jste na rozdílných strategiích.“ Když se nic nedělo, přitvrdil. „Neztrácej čas s Maxem. Když se tě pokusí předjet, pusť ho a nech se jím táhnout k Vettelovi,“ neslo se éterem. Zase žádná reakce.

To už došla trpělivost i šéfovi. „Pierre, tady je Christian. Musíš nechat Maxe jet, jsi na jiné strategii,“ zpražil neposlechu. Tomu patrně blesklo hlavou, že jde do tuhého a před zatáčkou Stowe uhnul druhému red bullu z cesty.

V cíli se hříšník ovšem tvářil, jako by se nic nestalo. „Možná jsme se trochu zdrželi, ale nebylo to nic dramatického. Byli jsme na rozdílných strategiích,“ prohlásil. Škoda, že k tomuto poznání dospěl tak pozdě…