Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Staněk se na Hockenheimringu potkal s oběma Leclerky

Staněk se na Hockenheimringu potkal s oběma Leclerky

Mohl nahlédnout do zákulisí Scuderie Ferrari

Mimořádného zážitku se dostalo pětici účastníků juniorského seriálu ADAC Formel 4. Nejenže si zazávodili v rámci doprovodného programu VC Německa na Hockenheimringu, ale mohli nakouknout přímo do kuchyně formule 1.

K těmto vyvoleným patřil také český jezdec Roman Staněk (na titulním snímku s Charlesem Leclerkem). Kromě něj se do zázemí Scuderie Ferrari vydali také Niklas Krütten, Gianluca Petecof, Théo Pourchaire a Arthur Leclerc, jehož bratr Charles se ujal role hostitele.

Vycházející hvězda F1 vzala svoje následovníky do boxů, kde se připravovala auta, a trpělivě zodpovídala nesčetné dotazy.

Bylo super napínavé sledovat, jak všechno probíhá a jak komplexní záležitostí F1 je,“ svěřil se Roman Staněk. „Pro piloty ovšem platí prakticky totéž, co ve formuli 4 – hlavně být co nejrychlejší. Všechno je tady ale pochopitelně mnohem hektičtější. Jasně, je skvělé potkat tolik lidí. V závodě na to však budu sám a soustředím se jen na svoji práci.

Nadšen ze setkání byl i Arthur Leclerc, který toto prostředí zná přece jen mnohem lépe: „Potkat se s bráchou na okruhu je vždy něco zvláštního. Sním o tom, že jednou budeme spolu bojovat ve F1.