Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Staněk je nejlepším nováčkem v ADAC F4

Staněk je nejlepším nováčkem v ADAC F4

Český jezdec svoje šéfy mile překvapil

Tým US Racing CHRS dosáhl v právě skončeném ročníku šampionátu ADAC Formel 4 maximálního úspěchu. Přispěl k tomu podstatným způsobem i teprve patnáctiletý český závodník Roman Staněk.

Theo Pourchaire se stal celkovým vítězem, stáj vyhrála týmové hodnocení a Staněk byl vyhlášen jako nejlepší nováček. US Racing tak zopakoval loňský hattrick. Navíc se jeho čtyři piloti umístili do šestého místa.

Ani ve snu jsme neuvažovali o tom, že by se nám něco takového mohlo podařit. Byli jsme super šťastní, když to takhle vyšlo,“ nechal se slyšet expilot F1 Ralf Schumacher, který spolu s Gerhardem Ungerem ekipu vede.

Roman Staněk se stal nejlepším nováčkem v seriálu ADAC F4

Sezona přinesla US Racingu, který byl založen v roce 2016, z dvaceti startů sedm prvenství. Vrcholem byl podnik na Nürburgringu, kde Pourchaire a Staněk nikoho jiného na nejvyšší stupínek nepustili.

Šéfové neměli lehkou úlohu, když museli před každým víkendem vybírat ze čtveřice Pourchaire, Staněk, Arthur Leclerc a Alessandro Ghiretti duo, jehož body se započítaly do týmového pořadí. „Pokaždé jsme se o tom radili, ale v zásadě to bylo jednoduché,“ vysvětlil Ungar. „Měli jsme nováčka Romana Staňka, který ještě potřebuje trochu času. Mile nás ale překvapil. Přesto jsme přece jen sázeli většinou na zkušenost, tedy na Pourchairea a Leclerka.