Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Browna nastal čas praštit do stolu

Podle Browna nastal čas praštit do stolu

Tahanice o nová pravidla musí utnout FIA

Neustále se protahující dohadování o nových pravidlech, platných od sezony 2021, začíná jít na nervy stále více lidem. Patří k nim také šéf McLarenu Zak Brown (na titulním snímku s Landem Norrisem během návštěvy newyorské burzy) .

Omíláme pořád dokola jedno a totéž,“ rozčiluje se nad ztraceným časem. „Nikam se ale neposunujeme, protože všichni drží svoje pozice.“ Jako pravý Američan tudíž doporučuje bouchnout do stolu.

Konečné znění sportovního i technického předpisu mělo být původně na stole v červnu, nyní je zveřejnění odsunuto na říjen. Brown nevěří ani tomuto termínu. „Všechno to jsou jen strategické hrátky velkých týmů,“ tvrdí. 

McLaren je zásadním odpůrcem průtahů s přijetím nových pravidel

McLaren se také spolu s Renaultem nejvíce stavěl na zadní, pokud šlo o schválení zmíněného posunu. Nakonec kývl, když mu bylo přislíbeno, že se už nebude hýbat se zásadami, týkajícími se financí. „Že by se v příštích třech měsících všichni účastníci šampionátu poprvé v historii F1 na něčem jednomyslně shodli, tomu snad nemůže nikdo věřit,“ je přesvědčen.

Podle Browna by nyní měla do hry vstoupit FIA a rozhodnout z „moci úřední“: „Nemyslím si, že příští a přespříští schůzka Strategické skupiny k něčemu povedou. Uslyšíme jen to, co v uplynulých dvanácti měsících. Nikdy se nedopracujeme k ideálnímu stavu, každý musí v něčem slevit a přizpůsobit se.