Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottasův malér začal už v první zatáčce

Bottasův malér začal už v první zatáčce

Zbytek závodu byl jeden velký chaos

Velká cena Maďarska se odjela docela v rukavičkách. Jednou z mála výjimek byla situace v úvodu závodu, kdy Valtteri Bottas doplatil na kontakt nejprve s Lewisem Hamiltonem a pak s Charlesem Leclerkem.

V první zatáčce se mně zablokovalo kolo. Byla to moje chyba. Chtěl jsem zabrzdit co nejpozději a nejostřeji, jak jen to bylo možné. Pokoušel jsem se dostat po vnější straně před Maxe, ale pravé přední kolo zůstalo na chvilku stát. Tím na pneumatice vznikly plošky, které způsobovaly lehkou nedotáčivost v levých zatáčkách, tedy také ve druhé. Potom už bylo hodně těžké ve třetí zatáčce něco pořídit s Lewisem a Charlesem. Došlo ke střetu, při němž jsem přišel o velký kus předního křídla,“ svěřil se Fin mikrofonu televizní stanice Sky. 

Bottasovy naděje vyhasly hned v úvodním kole

Zároveň uvedl, že Leclerka ve zpětném zrcátku neviděl. „Věděl jsem, že budu mít mizerný výjezd z oblouku. Také jsem tušil, že se tam může někdo objevit, ale vše se seběhlo strašně rychle,“ konstatoval.

Bylo po nadějích. „Zbytek byl jen jeden velký chaos,“ povzdechl si Bottas, který se nakonec musel spokojit až s osmou příčkou. „Zkusil jsem pak všechno, ale moc to nedopadlo. Je to na hony vzdálené tomu, co jsem očekával.