Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas doplatil na chyby jiných

Bottas doplatil na chyby jiných

V garáži dvakrát selhal lidský faktor

Valtteri Bottas před další trojicí závodů ozřejmil, že z prvních tří jeden vyhrál a v dalších dvou doplatil na chyby v nastavení, které nezavinil on sám. Ve Velké ceně Štýrska neměl správně nastavenou světlou výšku.

"Jedna věc nebyla nastavena správně. Ovlivnilo to světlou výšku vozu. Byl příliš vysoko, což zřejmě mělo obrovský vliv na rychlost. Hlavně když (v kvalifikaci) pršelo," vysvětlil finský závodník, jenž na další chybu doplatil v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska.

"Měl jsem šanci vybojovat pole position, ale z nějakého důvodu jsem do nádrže dostal příliš mnoho paliva. Mohl jsem tak ztratit desetinu sekundy. Možná víc, možná méně," řekl jezdec Mercedesu, který byl v sobotu v Maďarsku o 0,107 sekundy pomalejší než týmový kolega.

"Příliš mnoho chyb, ale z nich se musíme poučit. Jinak to byly obyčejné lidské omyly. Někdo udělal při něčem chybu, to je celé. Samozřejmě, je to škoda. Tento rok může rozhodnout každý malý detail."

Když byl kontaktován mluvčí týmu Mercedes, poskytl médiím stanovisko, podle kterého došlo v prvních závodech sezony k menším selháním na obou vozech. Vzájemný boj Valtteriho Bottase a Lewise Hamiltona v kvalifikacích a v závodech to prý nijak neovlivnilo.

Tým Mercedes nefunguje tak bezchybně, jak by se mohlo zdát. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ