Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Steiner se zastává Magnussena

Steiner se zastává Magnussena

Na jeho počínání v Maďarsku nic moc špatného nevidí

Na Kevina Magnussena se po skončení Velké ceny Maďarska snesla kritika z úst Daniela Ricciarda. Australan totiž nebyl spokojen s počínáním pilota Haasu při obraně 13. pozice v závěru závodu. Varování, které Magnussen obdržel od ředitelství závodu, označil jako nedostatečné.

Dánův šéf Günther Steiner ale vidí celou záležitost jinak a na chování svého svěřence mnoho špatného neshledává. „Ředitelství závodu řeklo, že se musí přestat měnit směr při brzdění a to bylo celé. Ale jelikož je zde další jezdec, který tak činí neustále a prochází mu to, byla naše odpověď taková. Myslím si, že svedli dobrý souboj. Jinak to byla v televizi pěkná nuda,“ tvrdí.

Ačkoli americký tým Magnussena během závodu o udělení výstrahy informoval, žádné příkazy nebo rady ohledně správného bránění pozice bývalý pilot McLarenu a Renaultu neobdržel.

Günther Steiner (na snímku vlevo) nevidí na Magnussenově počínání nic závadného

Rozhodli jsme se risknout i penalizaci nebo návštěvu u sportovních komisařů. Jsme tady, abychom závodili. Navíc si nemyslím, že to bylo nějakým způsobem nebezpečné. O nic se již nebojovalo, tudíž to byla alespoň dobrá podívaná. Jistě, Ricciardo spokojen nebyl. Nemyslím si ale, že by si Kevin počínal nějak přehnaně. Snažil se jen ubránit pozici. Myslím si, že si to každý užil,“ dodává Steiner.

Celkově je k obraně povolena jedna změna směru. Takový manévr během brzdění je ale něco, s čím se od Velké ceny Bahrajnu snažíme po dohodě se všemi jezdci zatočit,“ odůvodňuje udělení varování ředitel velkých cen Michael Masi.

V neděli to nebylo poprvé, co se Magnussen dopustil na Hungaroringu kontroverzního jednání při obraně své pozice. Již před dvěma lety rozzlobil svým počínáním jiného pilota Renaultu – Nika Hülkenberga. Po závodě proběhl mezi oběma aktéry dialog, který se nesmazatelně vryl do paměti fanoušků díky Magnussenově vulgární reakci.