Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mičánkovci bojovali na Slovakiaringu se střídavými úspěchy

Mičánkovci bojovali na Slovakiaringu se střídavými úspěchy

Formánek na stupních vítězů, Makeš s nulou

Piloti stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra opouštěli po uplynulém víkendu Slovakiaring s rozdílnými pocity. Bronislav Formánek si z jubilejní desáté Velké ceny Slovenské republiky odvážel body a poháry za první a druhé místo. Týmový junior Michal Makeš vyšel po dvou kolizích naprázdno.

Formánkovým největším soupeřem v pohárové třídě GTC byl domácí Samuel Sládečka, jenž startoval s identickým vozem Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo. Souboje této dvojice patřily k vrcholům celého závodu.

Michal Makeš si tady vybral svou porci smůly. V sobotu kolidoval s jezdcem o kolo zpět a se zlomenou poloosou skončil ve štěrku mimo trať. V neděli se pak celá situace opakovala s tím, že k incidentu došlo během duelu s Petrem Majerem. V obou případech však byla následkem ztráta prvního místa a to mrzí dvojnásob,“ zhodnotil počínání svého druhého svěřence manažer ekipy Jiří Mičánek mladší.

Michalu Makešovi se na Slovakiaringu nedařilo

S celkovým výsledkem však byl nicméně spokojen: „Celý tým fungoval na výbornou, což přispělo k tomu, že jsme v průběhu tří dnů nezaznamenali jediný problém. Tedy až na neskutečnou průtrž mračen. Vytrvalý šestihodinový déšť vyplavil v noci ze soboty na neděli celý padok. Pod vodou byla ráno i většina dráhy.

Také další program stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra je nabitý. Na sklonku tohoto týdne na Nürburgringu nastoupí do předposledního podniku seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe. Po něm bude následovat opětovný přesun do Brna na tradiční podzimní Masaryk Racing Days.