Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se ze souboje s Leclerkem poučil

Hamilton se ze souboje s Leclerkem poučil

Nyní změní jezdecký styl

Charlesu Leclerkovi se v neděli podařilo rozjásat domácí tifosi poté, co si v Monze dojel pro druhé vítězství v řadě a zároveň vybojoval pro Ferrari první triumf na domácí půdě poprvé po devíti letech.

Monačanova cesta za vítězstvím ale rozhodně nebyla žádnou procházkou růžovým sadem, když se musel vypořádat nejprve s tlakem Lewise Hamiltona a v závěru pak také Britova týmového kolegy Valtteriho Bottase.

Emoce vyvolala zvláště bitva s lídrem šampionátu, během níž Leclerc mimo jiné poslal pilota Mercedesu mimo trať v zatáčce Variante Della Roggia. Tento souboj otevřel pětinásobnému šampionovi oči ohledně toho, co si na trati může dovolit a od dalších závodů hodlá změnit svůj přístup.

Hamilton tentokrát vítězné gesto po VC Itálie nezopakoval

Nemám s tím žádný problém. Pokud je toto způsob, kterým můžeme závodit, pak tak závodit budu. Jestliže víte, že soupeři nemusíte ponechávat prostor o šířce vozu, dokud se s ním nedostanete do rozporu, a když máme takovouto jasnou zprávu, tak je zkrátka možné být široký, pokud máte někoho za zády. Obdržíte za to pouze varovnou vlajku,“ vysvětlil Hamilton. „Pak to ale může být umožněno jen jednou a to za účelem, abyste mohli soupeře udržet za sebou. Nyní vím, jak mohu bojovat. Je to pro všechny jezdce stejné.

Nedělní bronz ukončil Hamiltonovu dva roky trvající italskou neporazitelnost. Brit se totiž v Monze radoval jak v roce 2017, tak v sezoně 2018. V chrámu rychlosti ale kromě zmíněných triumfů slavil ještě v letech 2012, 2014 a 2015.