Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton očekává snadné vítězství Verstappena

Hamilton očekává snadné vítězství Verstappena

Chyba na startu sprintu ho nejspíš vyjde draho.

Lewis Hamilton nebyl po skončení sprinterské kvalifikace v dobré náladě. Mělo to být tak, že sprintu na Monze budou dominovat spolu s týmovým kolegou Valtteri Bottasem a po udělení trestu Bottasovi za výměnu pohonné jednotky připadne pole position jemu. Nicméně stačil slabý start a Hamilton zůstal po celou dobu sprintu uvězněn na pátém místě za Landem Norrisem. Na startu Velké ceny Itálie mu tedy bude patřit čtvrté místo a obává se, že než se dostane přes hradbu oranžových vozů McLarenu, rival o titul mu zmizí z dohledu a opět navýší svůj bodový náskok v čele šampionátu.

"Rychlost Red Bullu jste měli možnost vidět na vlastní oči," řekl úřadující šampion. "Nevím, zda byl (Verstappen) rychlejší než Valtteri, ale byl alespoň stejně rychlý a teď bude mít pole position. Takže to vypadá na jeho snadné vítězství. Mým úkolem bude dostat se před dva vozy přede mnou."

Hamilton také řekl, že pomalý start byl výsledkem asi tak dvoumilimetrové nepřesnosti jeho prstu na páčce spojky. Za neschopností předjet vůz McLarenu je podle Christiana Hornera rekuperační systém Mercedesu, který se vybíjel ještě před koncem rovinek, což v rozhodujících chvílích jezdce připravilo o 160 koňských sil.

Bottas si po vystoupení z kokpitu povzdechl, že přes vítězství v páteční i v sprinterské kvalifikaci se pole position připíše do statistik Maxe Verstappena.

"Samozřejmě mě to netěší. Mám za sebou dva vynikající dny. Neděle bude zcela jiný den, budu startovat vzadu. Ale nechci na to myslet, dávat do těchto myšlenek moc negativní energie, protože na tom stejně nic nezměním. Hodím cihlu na plynový pedál a uvidíme, jak se to vyvine."

Bottas vyhrál obě kvalifikace, ale pole position oficiálně získal Verstappen. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes