Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull o další jezdecké dvojici nerozhodne před USA

Red Bull o další jezdecké dvojici nerozhodne před USA

Albon má ještě alespoň měsíc a půl

Alexander Albon u Red Bullu nezačal špatně, ale ještě musí potvrdit, že je to obrovský talent hodný závodění ve špičkovém týmu po boku Maxe Verstappena. Žádný tlak, žádný spěch, Helmut Marko prý o jeho budoucnosti nerozhodne až do Velké ceny USA, která se v Austinu pojede 3. listopadu.

"Kdo bude kde závodit, zvážíme až po závodě v Americe," řekl šéf motorsportu Red Bullu.

Je dobré zmínit, že povýšení Albona do Red Bull Racingu a degradování Pierra Gaslyho na jezdce juniorského Toro Rosso nebylo jediným velkým letním rozhodnutím. Lucas Auer, synovec Gerharda Bergera, i Patricio O'Ward, závodící v USA, se dostali mimo hry. Už dříve jsme se dozvěděli, že z programu vypadl Dan Ticktum, bývalý soupeř Micka Schumachera v boji o titul šampiona série F3.

"Lucasova kariéra v monopostech se blíží ke konci. S O'Wardem to nešlo tak dobře, jak jsme doufali," uvedl stručně Marko. Ten zároveň odmítl spekulaci, že Albona zvýhodňuje jeho národnost. Majitel poloviny společnosti Red Bull Chalerm Yoovidhya je Thajec. Pokud by majitelé nesouhlasili s pokračováním účasti ve F1 po roce 2020, Marko by přišel o práci.

"Nikdy jsem s ním o tom nemluvil. Bylo to pouze naše rozhodnutí," popřel Rakušan.

Markovy praktiky kritizuje jeden z bývalých jezdců Nizozemec Christijan Albers. "Nerozumím, proč to dělají. Pro tým je nestabilita moc špatná. Chápu, že Marko je tvrdý a že se mu to někdy vyplácí, ale co se teď asi tak může honit hlavou jezdci, který jde do Red Bullu? Ví, že bude srovnáván s Maxem Verstappenem a že musí mít výsledky, jinak ho pošlou pryč."