Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bonusový bod nedostal v Singapuru nikdo

Bonusový bod nedostal v Singapuru nikdo

Magnussenovi alespoň zůstal zápis do statistik

Pokud jste v bodové tabulce VC Singapuru marně pátrali po majiteli bonusového bodu, nešlo o omyl z naší strany. Žádný nebyl přidělen. Stalo se tak poprvé v aktuálním ročníku šampionátu.

Předpisy totiž stanoví, že nárok na něj má pouze jezdec, který se umístí do desátého místa. To ovšem rozhodně nebyl případ Kevina Magnussena, jenž dojel sedmnáctý a tudíž úplně poslední. 

Pokud by platilo ve F1 stejné pravidlo jako ve F2 a F3, bral by dodatkový bod Valtteri Bottas

Nejrychlejší kolo v čase 1:42,301 zajel navíc tak trochu mimochodem. Tým Haas ho stáhl do boxů kvůli podezření na poškození předního křídla. Ukázalo se však, že neplechu způsobil igelitový sáček, který se na něj namotal. Dán tím přišel o šanci na body. Tak si alespoň nechal dát čerstvé gumy a rozpálil to. Vyšel sice naprázdno, zápis do statistik mu nicméně zůstal. „Bohužel mně to bylo úplně na nic,“ povzdechl si rozmrzelý Magnussen.

Zajímavé je, že doprovodné seriály, tedy F2 a F3, to mají nastavené jinak. I tam platí požadavek na pozici mezi nejlepšími deseti. Pokud se ale kandidát na ni nedostane, obdrží bonus nejrychlejší z těch, kteří tuto podmínku splňují.