Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Elektřina? Benzin? V čem je kouzlo Ferrari?

Elektřina? Benzin? V čem je kouzlo Ferrari?

Horner mluví o jednoznačném měřítku pro ostatní

Christian Horner už nepochybuje, že pohonná jednotka Ferrari je novým příkladem toho, jak se to dělá správně. Od počátku hybridní éry v roce 2014 chtěly všechny nezávislé týmy motor Mercedes. Během posledního roku ale už bylo Ferrari alespoň srovnatelně dobré a zdá se, že novinky nasazené v Monze definitivně naklonily misky vah ve prospěch severní Itálie.

"Nastavují nové hranice možného a neumím si představit, že by to dokázali jinak, než kombinací více věcí. Elektrický výkon, spalování… a osobně tipuji, že mají nějaké mimořádně výživné palivo. Kouzelné hůlky se dnes již moc často nevidí, spíše to bude kombinací faktorů," řekl šéf týmu Red Bull.

"Odvedli obdivuhodnou práci, nyní jsou novým měřítkem pro všechna ostatní motorová oddělení. Čtyři a půl roku výrazně dominoval Mercedes a nyní dostává trochu z naší medicíny, když teď někdo jiný sviští kolem jako vystřelený z praku. Klobouk dolů před lidmi Ferrari. Našli způsob, jak dostat další koňské síly, a všichni ostatní teď musejí zjistit, jak se ten rozdíl dá zmenšit."

Po VC Itálie se objevily zprávy, že Red Bull, podporovaný Hondou, tlačí na FIA, aby důkladně prověřila legálnost nové pohonné jednotky Ferrari. Helmut Marko se ale před Singapurem ohradil, že ve skutečnosti na Maranello ukazují prstem Mercedes a Renault.