Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull a Toro Rosso pokračují s Hondou

Red Bull a Toro Rosso pokračují s Hondou

Japonci svůj boj určitě nevzdají

Red Bull s radostí oznamuje dobré zprávy. Automobilka Honda zůstane ve F1 i po roce 2020 a nadále bude partnerem jeho dvou týmů.

Red Bull Racing letos s motorem Honda a s Maxem Verstappenem vyhrál tři závody. Verstappen své další setrvání v týmu podmiňuje bojem o mistrovský titul v roce 2020 a dobrými vyhlídkami týmu do budoucna, k čemuž bude potřebovat výkonný motor a tovární podporu. Menší z týmů, Toro Rosso, letos s Hondou získal dvě pódiová umístění a příští rok by měl závodit pod jménem Alpha Tauri Honda.

Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu, řekl, že týmům "spadl kámen ze srdce". Můžeme očekávat, že obě stáje se zaváží setrvat ve F1 do roku 2025 a s jejími majiteli podepíší dohodu Concorde ve stejnou dobu jako Ferrari a Mercedes.

Red Bull a Toro Rosso jsou druhé dva týmy, které již mají vyřešenou otázku motorů pro rok 2021. První dvě oznámení učinily Williams a McLaren, oba bude zásobovat Mercedes. Problém se netýká továrních týmů Mercedes, Ferrari a Renault, v nejistotě zůstávají Racing Point, Haas a Alfa Romeo. Dá se očekávat, že Alfa Romeo bude nadále používat motory spřáteleného Ferrari. Novou dohodu s Ferrari očekáváme i od týmu Haas, vzhledem k úzkému technologickému propojení s Maranellem.