Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Autu chybějí výkon a rychlost

Autu chybějí výkon a rychlost

Ouředníček ztrácí na dlouhých rovinkách

Posádka Ultimate Dakar Racingu Tomáš Ouředníček a David Křípal dál zápolí s nástrahami letošní Rallye Dakar. Ve včerejší osmé etapě dojela osmadvacátá, v průběžné klasifikaci je na tom o deset příček hůře.

Jelo se nám celkem dobře, situaci ale komplikovalo špatně fungující řazení bez spojky. Dvakrát jsme v dunách úplně ztratili výkon. Místo toho, aby motor táhnul, tak chcípal. Málem jsme tam zapadli, ale naštěstí jsme se z toho nějak vyhrabali,“ ohlásil Ouředníček ze Saúdské Arábie. „Jednou jsme museli zastavit, protože se auto z ničeho nic rozvibrovalo. Vypadalo to, že máme povolené kolo, ale nebylo tomu tak. Takže nevíme, co se vlastně stalo. Jinak vše fungovalo bez problémů, tak jak má.“ 

Týmový Ford Ranger by potřeboval zrychlit

Jak už bylo řečeno, slabinou týmového fordu je jeho dynamika. „Na rychlých úsecích ztrácíme. V jednom z nich mi například David řekl: Teď 30 kilometrů na oči. Prostě dlouhá rovina na plný plyn. Tam jsme měli maximálku nějakých 160 až 165 kilometrů v hodině, což je strašně málo. Konkurence nás bez problémů předjížděla,“ povzdechl si Ouředníček.

Umístění není na juchání, ale ani na smutnění. Celková pozice už není s ohledem na náš páteční karambol tak špatná a dá se považovat za slušnou výchozí pro další postup směrem nahoru.