Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Splněná pouštní mise

Splněná pouštní mise

Obě auta Buggyry dorazila do cíle

Buggyra Racing tentokrát neodjížděl na Rallye Dakar s ambicemi na vítězství. Proto lze jeho misi v Saúdské Arábii hodnotit jako úspěšnou. Martin Šoltys se v kategorii kamionů prezentoval solidními výkony a veterán Josef Macháček dovezl navzdory všem peripetiím Can-Am Buggyra až do cíle.

Pomalu se určitě nejelo. My ale měli jeden úkol, a to udržet za sebou jednoho z jezdců MAZu. To se podařilo,“ vrátil se Šoltys ještě k závěrečné etapě. „Chtěli jsme být ve výsledcích výše, ale určitě mě to nemrzí. Odlétali jsme sem s tím, že si to užijeme. V posádce jsme měli letos velkou pohodu bez rozepří. Vše proběhlo v pohodě a jedenácté místo bereme.“ Trojice Šoltys, Schovánek a Šikola se dlouho držela v nejlepší desítce, ale problémy v předposledním dějství ji z ní odsunuly. 

Posádka Macháček - Tošenovský si během Dakaru užila své, ale do cíle dorazila

Macháček s navigátorem Vlastimilem Tošenovským v podstatě zajížděli zbrusu nový speciál. „Měl jsem v úmyslu na poslední chvíli nadělit stáji umístění v top ten. A zpočátku se to i dařilo. Pak jsme si ale s Vlastíkem řekli, že to přeci potřebujeme dojet. Byl tam jeden moment, kdy jsme šli málem zase přes střechu. Když vezmu, co se dělo na prvních třech kilometrech soutěže, je skvělé, že jsme až tady. Myslím, že jsme nasbírali mnoho cenných zkušeností a těším se na to, jakým vývojovým směrem půjde auto dál,“ uvedl Macháček.