Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Buggyra vyrazila do pouště

Buggyra vyrazila do pouště

Tým čtrnáct dní testoval v Dubaji

Tým Buggyra Racing absolvoval v uplynulých čtrnácti dnech testování v pouštních podmínkách v Dubaji. Zúčastnili se ho Aliyyah a Yasmeen Kolocovy, Josef Macháček, Tomáš Enge a Ignacio Casale.

Od začátku to fungovalo tak, že se po skončení programu pokaždé dělalo krátké vyhodnocení dat a mechanici se pustili do díla. Občas se makalo prakticky do rána, kdy se teploty stávaly na místní poměry snesitelnými,“ uvedl šéfkonstruktér David Vršecký. 

V plné permanenci byly i speciály Can-Am DV21. Foto: Buggyra

Smůla postihla matadora Macháčka, který hodil svůj Can-Am DV21 lidově řečeno na boudu. „Prostě jsem zašlápl brzdu a za zlomek sekundy konstatoval, že jsem měl přidat plyn,“ přiznal šestinásobný dakarský vítěz. „Ale o tom je závodění. Proletěl jsem se, nazítří bylo všechno v pořádku.

Casale se poprvé svezl s Tatrou Phoenix osazenou automatickou převodovkou. „Spolu s ní dostal vůz nový motor a fungoval bezvadně. Teď už víme, že ve zkušebních podmínkách dokážeme přidat i na výkonu, bohužel to zatím neplatí v závodě. Hodláme ale pracovat na životnosti dalších komponentů, takže, co není, může být,“ zdůraznil Vršecký.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra