Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Macháček a Buggyra mají beduina

Macháček a Buggyra mají beduina

Jak se vyhrává Dakar v 63 letech

Josef Macháček ovládl na Rallye Dakar třídu lehkých prototypů v rámci kategorie lehkých vozidel. V cíli v Džiddě se tak radoval ze zisku již šesté trofeje v podobě beduina. Předchozích pět vybojoval ještě jako jezdec na čtyřkolce.

Už jsem sice něco vyhrál, ale toto prvenství ještě nedokážu dost dobře vstřebat, nějak mi to nedochází. Dnes už není problém, aby technika překonávala terén, ale je to o tempu. Dakar je kratší a rychlejší. Vše musí klapnout,“ prohlásil Macháček, který ve svých 63 letech patří k maratonským legendám. 

Také Tomáš Enge už má velké dobrodružství ve zdraví za sebou. Foto: Buggyra.

Podle dat pořád máme rezervy. Naštěstí má Pepa to nejlepší před sebou, takže ještě auto někam posuneme,“ okomentoval věc s humorem sobě vlastním David Vršecký. Právě on s partou techniků týmu Buggyra během dvou let vypiplal vítězný stroj.

Tomáši Engemu nevyšel bohužel začátek soutěže, takže v závěru se více soustředil na krytí zad svému stájovému kolegovi. „Příprava byla krátká, pořádně jsem nevěděl, do čeho jdu. Díky Vlastovi (spolujezdec Tošenovský) a celému týmu jsem si tím dokázal projít poměrně bez újmy na těle a duchu. Klidně bych pokračoval dalších čtrnáct dnů,“ zhodnotil svoji dakarskou premiéru.

Zdroj: Buggyra, úvodní foto: Buggyra