Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve Zlatém volantu nejvíce hlasů posbíral Prokop

Ve Zlatém volantu nejvíce hlasů posbíral Prokop

Enge vstoupil do Síně slávy

Absolutním vítězem 43. ročníku ankety Zlatý volant se stal Martin Prokop. Do znovuobnovené Síně slávy českého motorsportu byl uveden jediný český pilot F1 Tomáš Enge.

O výsledcích, které byly slavnostně oznámeny včera večer, rozhodovala odborná novinářská porota spolu s širokou veřejností, jež hlasovala na internetu.

Prokop zvítězil i v kategorii Rallye a maratony, když těsně porazil dosavadního suveréna Jana Kopeckého. Mezi závodníky na okruzích uspěl v sezoně 2019 Josef Král, který za sebou nechal Adama Lacka a Filipa Salaquardu. Prvenství mezi vrchaři obhájil Lukáš Vojáček, na dalších příčkách se umístili Miloš Beneš a Marek Rybníček. V terénu kralovali autokrosaři v pořadí Petr Nikodém, Jakub Kubíček a Radek Jordák. Ke generační výměně došlo u motokáristů. Zlatý volant si odnesl Jakub Talaš, kterému se podařilo odsunout na následující pozice Dominika Javůrka a Adama Kowalského.

Vzácným hostem galavečeru byl fenomenální motocyklový závodník Giacomo Agostini

Tomáš Enge vstoupil do Síně slávy českého motorsportu. „Děkuji. Nečekal jsem to v takto mladém věku. Sice závodím skoro třicet let, ale ještě bych chtěl v tom dlouho pokračovat,“ okomentoval své zvolení.

V jedné stopě, tedy v paralelní anketě Zlatá řídítka, si pro originální trofej přišla na pódium velká naděje naší silnice Filip Salač. Pomyslné pódium kompletovali jeho kolegové Jakub Kornfeil a Karel Hanika.

Laureátkou Ceny Elišky Junkové se stala účastnice Rallye Dakar Gabriela Novotná a SimRace Trophy pro virtuální závodníky připadla Michalu Šmídlovi. Mezi fanoušky nejpopulárnějším podnikem je již tradičně Barum Czech Rally Zlín.

Za celoživotní přínos motorsportu byl oceněn Giacomo Agostini, patnáctinásobný motocyklový mistr světa a vítěz 122 velkých cen. Osobností světového motorsportu byl vyhlášen současný pilot týmu F1 Haas Romain Grosjean. Oba byli osobně na galavečeru přítomni.