Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tomáš Enge získal již dvanáctý Zlatý volant

Tomáš Enge získal již dvanáctý Zlatý volant

Na Žofíně proběhlo vyhlášení 35. ročníku novinářské ankety.

V pražském Žofíně se 19. ledna 2012 rozdávaly trofeje Zlatý volant. V novinářské anketě, která byla letos již pětatřicátým ročníkem, získal svůj již dvanáctý triumf jeden z nejúspěšnějších českých jezdců Tomáš Enge.

Tomáš Enge získal ocenění v podobě Zlatého volantu poprvé v roce 1998. Od té doby tuto trofej získává každoročně s výjimkou roku 2002, kdy se ceny neudělovaly a roku 2008, kdy si Zlatý volant ziskem mistra Evropy v tahačích zasloužil David Vršecký.

„Je to jedno z dalších ocenění mé dlouholeté kariéry a já si toho moc vážím. Vypovídá to o tom, že loňská sezóna byla opět úspěšná, i když z mého pohledu to mohlo být v celkovém součtu o něco lepší. Poukazuje to také na to, že šampionát mistrovství světa vozů GT1 má mezi novináři váhu, za což jsem moc rád,“ uvedl ke své dvanácté trofeji Tomáš Enge.

„Jezdci na druhém místě jsou rok od roku blíže. Stále jim ale kousek chybí, aby mě sundali z pomyslného trůnu. Jsou to všechno mladší kluci a vím, že jednoho dne tu bude někdo, kdo bude lepší. Já se budu však tento den co nejvíce oddalovat,“ řekl čtvrtý jezdec konečné klasifikace šampionátu FIA GT1 World 2011.

„Rok od roku je celé vyhlášení hezčí a hezčí. Je to každoročně příjemný motoristický večer, kdy se mohu potkat a pobavit s kluky, které nevidím třeba celý rok. Jen jsme se všichni na konci shodli, že židle mohly být o něco pohodlnější,“ dodal s úsměvem liberecký závodník.