Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault zůstal tajemný

Renault zůstal tajemný

Klíčový rok, ale důležitá je delší perspektiva

Renault se příliš nevytáhl. Během dnešní prezentace monopostu R.S.20 v Paříži ukázal přítomným jen kratičký spot, na němž se auto objevilo v 3D projekci. Do světa pak vyslal dvě fotky, z nichž toho lze vyčíst také jen velmi málo.

Tým tuto skutečnost už předem anoncoval s tím, že ostré auto přiveze až příští týden na testy v Barceloně. Žádné převratné novinky prý ale nemáme očekávat.

Na skutečnou podobu R.S.20 si budeme muset ještě pár dní počkat

Na setkání se objevili spolu s vedením stáje i oba jezdci Daniel Ricciardo a Esteban Ocon. Hlavní slovo měl šéf ekipy Cyril Abiteboul. Podle něj je úkolem pro letošní rok čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Je to pro nás klíčová sezona. Jeden cyklus se končí a do dalšího se chystáme. Máme samozřejmě na mysli minulou sezonu, kdy jsme naše ambice rozhodně nenaplnili. Cíle musejí být reálné. Čtvrtá příčka v Poháru konstruktérů takovou metou podle nás je. Na začátku seriálu bude pro nás důležitá především spolehlivost a postupně chceme být agresivnějšími. Vždy musíme mít na mysli střednědobou a dlouhodobou perspektivu,“ prohlásil.