Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Uskuteční se premiérová Velká cena Vietnamu?

Uskuteční se premiérová Velká cena Vietnamu?

Neřešitelná karanténa

Další velké ceně zvoní umíráček. Pokud nedojde k nějaké zásadní změně, 5. dubna se premiérová Velká cena Vietnamu neuskuteční.

Vláda této asijské země totiž právě přijala nařízení, podle kterého občané z oblastí, nejvíce postižených koronavirem, tedy Číny, Jižní Koreje, Íránu a Itálie, se na hranicích musejí vykázat potvrzením o svém zdravotním stavu a následně podstoupit čtrnáctidenní karanténu.

Vzhledem k tomu, že o dva týdny dříve je na programu Velká cena Bahrajnu, znamená to pro osazenstvo týmů Ferrari a AlphiTauri, stejně jako pro lidi z centrály Pirelli v Miláně neřešitelný problém. 

Pořadatelé se snaží dokázat, že život ve Vietnamu běží normálně. Jejich vláda jim ale vpadla do zad. Foto: Vietnam GP

V Itálii je situace nyní velmi vážná,“ netajil se svými obavami ještě před zveřejněním této informace šéf Scuderie Mattia Binotto. „Snažíme se co nejlépe chránit a přijali jsme pro to řadu pravidel. Záleží ale na tom, jak se k nám zachovají jednotlivé státy. Pokud přijmou omezení pro osoby, cestující z Itálie, bude to složité.

Koronavirus nemůžeme podcenit,“ doplnil ho Franz Tost z AlphaTauri. „Požádali jsme všechny naše spolupracovníky, aby na sebe dávali pozor. Například jsme radikálně redukovali služební cesty. Zaměstnanci, kteří bydlí v takzvané červené zóně, zůstávají doma. Nechceme, aby docházeli do továrny. Dodavatelé nás také nesmějí navštěvovat.

Další zádrhel: Do Austrálie se nedá z Evropy doletět bez mezipřistání. Obvyklá letiště pro přestup v Hongkongu a Singapuru jsou ovšem momentálně nepoužitelná. Letenky se tak na poslední chvíli přebukovávají via Dubaj.