Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Plamínek naděje pro Hanoj pořád hoří

Plamínek naděje pro Hanoj pořád hoří

Po jejím termínu však touží Imola

Formule 1 si ještě ponechává otevřená zadní vrátka, pokud jde o realizaci Velké ceny Vietnamu. Jak známo, premiérový závod v Hanoji se letos neuskutečnil kvůli propukající pandemii koronaviru. Pro rok 2021 byl podniku původně vyhrazen termín 25. dubna, jenže v předběžném návrhu kalendáře nakonec nefiguruje. Příčiny údajně tkví v politické oblasti.

Web Racefans se na budoucnost formule 1 v Indočíně zeptal Chloe Targettové-Adamsové, která v Liberty Media zodpovídá za styk s pořadateli. „Budeme muset, pokud se to stane nutným, jednat o nějaké jiné lokalitě,“ odpověděla. „Rozhovory s vietnamskými představiteli však pochopitelně běží dále. Stále existuje několik variant řešení. Jasno potřebujeme mít do konce roku.“ Jak vidět, zkušená manažerka si dávala velký pozor na jazyk.

Imola by pro pořádání VC F1 ráda dostala zelenou i v příštím roce. Foto: AlphaTauri

Mezitím vycítili příležitost další kandidáti. Nejdůrazněji se ozvala Imola, která by se tak navíc dostala přibližně do termínu někdejší VC San Marina. „Rádi bychom napřesrok měli v zemi dva víkendy formule 1,“ uvedl pro portál grandprix prezident italského autoklubu ACI Angelo Sticchi Damiani. „Kromě již potvrzené Monzy chceme do kalendáře protlačit také Imolu.“ Jedním dechem ovšem dodal, že jde o velmi náročný úkol.

Zdroj: Racefans, grandprix, úvodní foto: Vietnam Grand Prix Corporation