Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zrušena může být také VC Vietnamu

Zrušena může být také VC Vietnamu

Koronaviru se bojí i jinde

Formuli 1 může tento rok čekat něco, co v její moderní éře nemá obdoby. Pokud se potvrdí nejhorší obavy, tak krátce po zahájení sezony bude mít šest týdnů dlouhou přestávku. Po závodech v Austrálii, v Bahrajnu a ve Vietnamu se měla uskutečnit Velká cena Číny, která ale byla odložena na neurčito. A i ředitel formule 1 přiznal, že pravděpodobně bude zcela zrušena. Zrušení ale hrozí i první VC Vietnamu, jelikož koronavirus se rozšířil i do této země.

Vietnam má s Čínou pevninskou hranici. Počet nakažených se oficiálně pohybuje pouze v desítkách, ale severně od města Hanoj, kde se má závod uskutečnit, se v karanténě ocitlo 10 000 lidí žijících ve farmářské oblasti.

"Prioritu má samozřejmě zdraví členů týmu a celého světa," nechal se slyšet Zak Brown, ředitel McLarenu. "Zatím se v souvislosti s Vietnamem nemluví o zrušení, ale tento stát sousedí s Čínou, takže situace musí být monitorována. Já osobně bych nikdy neudělal něco, čím bych ohrozil lidi v týmu. Formule 1 také ne, takže pokračujeme v monitorování. Pro nás všechny je to situace, s jakou jsme se ještě nesetkali."

Na stolech FIA mezitím přistála žádost italského okruhu Imola, který se uchází o nahrazení Šanghaje v kalendáři velkých cen. Odpověď zatím nedostal a není vůbec zřejmé, zda by bylo možné včas vyřešit všechny komerční a logistické záležitosti.

První VC Vietnamu se možná pojede až v roce 2021