Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sedm statečných si to nenechá líbit

Sedm statečných si to nenechá líbit

Ferrarigate nabírá na síle

Páteční stanovisko Světové rady motoristického sportu, která jednoznačně podpořila pozici FIA v takzvané aféře Ferrarigate, rozzlobilo představitele sedmi rebelujících týmů.

FIA vede F1, do které každoročně investujeme stamilionové částky, do hanby. To už si nemůžeme nechat líbit,“ ozval se poradce Red Bullu pro motorsport Helmut Marko na webu F1-Insider.

Šéf Mercedesu Toto Wolff volil v rozhovoru pro magazín Spiegel ještě ostřejší slova: „Všechno je to obrovské svinstvo. Je špatné, co provedlo Ferrari, ale ještě horší věci předvádí FIA. Ostatní stáje jsou na nejvyšší míru naštvané.“

Marko pro stejné periodikum: „Chování FIA je skandální. Pověřili jsme Christiana Hornera, aby požadoval 24 milionů dolarů, které by nám náležely za druhé místo v Poháru konstruktérů – pokud by Ferrari bylo adekvátně potrestáno.“ 

Hodně lidí je přesvědčeno, že za Ecclestonea by se něco podobného nemohlo stát. Foto: BRDC

Polínko do rozhořívajícího se ohně přihodil i činorodý důchodce Bernie Ecclestone. „Týmy musejí FIA zažalovat. Jde tu o obrovské částky, které jim podle mého názoru náležejí. Jestliže Ferrari bylo tak čisté, jak stále tvrdí, proč přistupovalo na obchod s Jeanem Todtem? Spíše mně to zavání doznáním,“ uvedl.

„Sedm statečných“, hrubě nespokojených s nekonkrétní odpovědí FIA na jejich otevřený dopis, mezitím poslalo do Paříže další psaní, tentokrát důvěrného charakteru. Podle zjištění BBC se v něm mimo jiné ptají, jak mohla FIA dospět k závěru, že Scuderii nemůže nic dokázat, když se sama pasuje na nejvyššího strážce regulérnosti šampionátu. Také zpochybňují konečné výsledky Poháru konstruktérů za rok 2019 a samozřejmě odsuzují tajný charakter dohody.

Zdroj: FORMULE.cz