Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule 1 by měla následovat formuli E

Formule 1 by měla následovat formuli E

Hamilton podporuje elektromobilitu

Formule 1 by si měla vzít příklad z formule E používající elektromotory. To si myslí Lewis Hamilton, podle kterého to dokonce bude nezbytné.

Zelené téma přehlušují aktuálně koronavirus a samozřejmě začátek sezony, v zákulisí ale pokračují změny. Mercedes nedávno oznámil, že jeho továrna v Brackley má být uhlíkově neutrální dříve, než skončí rok 2020. To mimo jiné zahrnuje investici do vlastních zdrojů obnovitelné energie. Lewis Hamilton na životnímu prostředí přátelštější styl života přesedlal během minulého roku a mnohá dvá vozidla s motory V10 vyměnil za elektromobily. Pokud má formule 1 nadále držet prst na tepu doby, bude podle něj také muset přejít na elektřinu.

"Odložili jsme motory V8 bokem a nyní spotřebujeme o třetinu paliva méně," řekl Hamilton v Austrálii. "Další vývoj bude mimořádně, opravdu mimořádně zajímavý. Stane se z F1 jednou FE1? Myslím, že jednou taková doba určitě přijde, ale to já už nebudu závodit.

Takto musí vypadat zářná budoucnost F1. Toto je testovací laboratoř pro nové technologie a urychlení vývoje. Nenajdete efektivnější místo. Sehráli jsme významnou roli při vývoji toho, co je v dnešních automobilech, i toho, co používá formule E. Spolu s vývojem našich technologií posouváme vpřed i automobily."

Miluje spalovací motory, ale i planetu. Foto: Lewis Hamilton

Zdroj: FORMULE.cz