Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ve čtvrtek to v Melbourne vypadalo skvěle

Ve čtvrtek to v Melbourne vypadalo skvěle

Brawn: Chtěli jsme lidem poskytnout zábavu

Ross Brawn přiznal, že vedení formule 1 vývoj dění kolem koronaviru zaskočil. Byl to právě sportovní ředitel šampionátu, na němž během dlouhé noci ze čtvrtka na pátek, kdy se rozhodoval osud VC Austrálie, ležela v Melbourne největší odpovědnost.

Když jsme se dohodli, že v Austrálii pojedeme, vypadala situace úplně jinak než dnes,“ uvedl v rozhovoru pro oficiální web formula1.com. „Snad každý byl překvapen, jak nákaza eskalovala, například v Itálii. To nikdo nemohl očekávat nebo předvídat.“

Brawn byl nejčastěji ve spojení s Mattiem Binottem z Ferrari, který ho průběžně informoval o stavu ve své vlasti. „V posledních pěti, šesti dnech před závodem byl hodně pesimistický. Jenže to už všechno dávno směřovalo do Melbourne,“ povzdechl si. Materiál byl již týdny na moři a nebyla možnost (nebo vůle) ho vrátit zpět. Postupně k protinožcům přilétali i jezdci a další členové týmů.

 

Ross Brawn prý spal ze čtvrtka na pátek jedinou hodinu. Foto: Australia GP

 

Zůstávali jsme optimisty. Doufali jsme, že to zvládneme. Ve čtvrtek všechno vypadalo skvěle. Věřili jsme, že v těchto těžkých časech poskytneme lidem alespoň trochu zábavy,“ použil Brawn hodně sporný argument. „Potom se ale vynořil první případ onemocnění a McLaren odstoupil. To už byl těžko řešitelný problém.

Současně také zmínil ekonomický dopad na region, pro který to znamená velký propad příjmů. „A bude to mít nesporně negativní vliv i na naši firmu, protože potřebujeme, aby formule 1 fungovala,“ dodal.

Zdroj: FORMULE.cz