Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn zůstane F1 k dispozici na telefonu

Brawn zůstane F1 k dispozici na telefonu

Teď má vše v rukou Domenicali.

Kvůli všem odchodům a loučením se na konci loňského roku trochu pozapomnělo na Rosse Brawna, který naplnil svůj plán a na konci roka odstoupil z funkce výkonného sportovního ředitele F1.

Po šesti letech věnovaných z velké části nové generaci vozů, se 68letý Brit vrací do důchodu. Úspěchů na týmové úrovni má Brawn více než dost, jednou vyhrál Pohár konstruktérů i s týmem nesoucím jeho vlastní jméno a v čele F1 už není tak potřebný, když se jejím generálním ředitelem stal Stefano Domenicali, jenž se sportovní stránce F1 také velmi dobře rozumí. O další generaci vozů, která se má na trať dostat spolu s novými pohonnými jednotkami v roce 2026, se postará opět někdo jiný. A údajně by mělo dojít ke snížení hmotnosti monopostů, která už začíná jezdcům hodně vadit.

Budu se nadále zajímat, trochu. Se Stefanem jsme kamarádi a řekl jsem mu, že mi může kdykoli zavolat,“ řekl Brawn v rozhovoru pro Motorsport a dodal, že si teď F1 bude o to více užívat jako divák.

Máme úžasný sport, skvělou kombinaci technologie a talentu. Občas vidíme fantastické jezdce ve slabých vozech, občas průměrného jezdce v brilantním voze, někdy brilantního jezdce v brilantním voze. A ještě se to mění v průběhu sezony a v závislosti na typu okruhu. Ve většině sportů, například v atletice nebo v tenisu, je někdo jasně nejlepší a víte že prohraje jen když nebude mít svůj den. U nás můžete mít období dominance, ale jednoho dne někdo zásadně zlepší svůj vůz a najednou nedokážete vyhrát závod. Také mi dělá velkou radost vidět růst popularity po období, kdy se muselo upřímně mluvit o úpadku.

Brawn se vrací do důchodu a tentokrát už nejspíše definitivně. Foto: Formula One Management

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Formula One Management