Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn zůstává sportovním ředitelem F1

Brawn zůstává sportovním ředitelem F1

Domenicalimu pomůže zapadnout do týmu

Ross Brawn zůstává výkonným ředitelem formule 1. Po čtyřech letech v čele sportovních záležitostí podepsal novou smlouvu a bude tedy z první řady sledovat, jak formule 1 sbírá ovoce práce odvedené na nových technických předpisech. Ty příští rok dají vzniknout zcela nové generaci vozů využívajících přísavný efekt místo obrovských křídel.

"Velmi se těším na výzvy, které nám přinese již blízká budoucnost," řekl Brawn v rozhovoru pro RaceFans. "Bylo by frustrující nebýt přitom, když se nové vozy konečně dostanou na trať."

Brawn tedy zůstává jako jediný z původní trojice ředitelů, kterými noví vlastníci F1 nahradili dlouholetého bosse F1 Bernieho Ecclestonea. Obchodní ředitel Sean Bratches se svého křesla vzdal před 12 měsíci a generálním ředitelem je od začátku roku Stefano Domenicali, jenž zaujal místo uvolněné Chasem Careym. Brawn tedy bude spolupracovat s bývalým kolegou z Ferrari.

"Díky Stefanovu příchodu se obnovilo staré partnerství a myslím, že i Covid a věci s ním spojené mě udržují motivovaného. Takže jsem se rozhodl pokračovat. Určitě tuto práci nebudu dělat navždy, nikdo z nás nebude, ale v současnosti vůbec nepřemýšlím nad tím, kdy asi skončím. A jelikož Chase skončil, je důležité, abych pomohl zachovat kontinuitu. Stefano právě začal a se mnou se zná asi nejlépe, takže mu rád pomáhám. Časem pozná více lidí v našem týmu a začne pracovat přímo s nimi."

Brawn stál za zrodem nové generace vozů a za rok bude i při její premiéře, aby vychytal mouchy. Foto: Formula1

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Formula1