Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Současný Albert Park je nudný

Současný Albert Park je nudný

Může být ale i po přestavbě

Ve víru bouřlivých událostí kolem na poslední chvíli odvolané velké ceny poněkud zanikla diskuse, která se rozproudila ohledně možné přestavby trati v Albert Parku. S touto informací přišel před časem šéf pořadatelské Australian Grand Prix Corporation Andrew Westacott.

Již delší dobu má okruh nepříliš lichotivou pověst místa, kde předjet soupeře vyžaduje obrovskou dávku kumštu nebo štěstí. Panují obavy, že se zavedením nového technického předpisu od roku 2021 se situace ještě zhorší. 

Daniel Ricciardo by zatraktivnění okruhu v Albert Parku uvítal. Foto: Australian GP

Je to něco jako Monako,“ prohlásil místní hrdina Daniel Ricciardo. „Když tady jedeš sám, je to radost. Pokud se ale potřebuješ před někoho dostat, je to utrpení. Teď nám řekli, že se dráha v některých partiích rozšíří a změní se také poloměr zatáček. Tak mají vzniknout další brzdné zóny, usnadňující předjíždění.“ S tímto řešením nemá pilot Renaultu sebemenší problém: „Samozřejmě, jsem pro. Současný kurz je nudný.

Odlišný postoj zaujal Sebastian Vettel. „Možná by bylo lepší chvíli počkat a nezahajovat hned kompletní renovaci. Když to povede k lepšímu, bude to jen dobře. Nikdo to ale nemůže zaručit. Navíc určitě existují i levnější varianty. Je prospěšnější investovat do aut, než do okruhu,“ vyjádřil se exmistr světa.

Zdroj: FORMULE.cz