Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo a McLaren jsou opět ve formě

Ricciardo a McLaren jsou opět ve formě

Proč Australan nesměl útočit na Norrise?

Takže to opravdu nebude tak špatné? To se teď nejspíš ptají nejen fanoušci týmu McLaren, ale také jeho členové a jeho jezdci. V Bahrajnu to vypadalo katastrofálně. Saúdská Arábie už byla o dost lepší, oranžové vozy byly součástí středu pole. A v Austrálii najednou Lando Norris a Daniel Ricciardo pronásledovali mercedesy. I v Poháru konstruktérů je McLaren na dobrém čtvrtém místě. A Daniel Ricciardo je rád o to více, že ​​na domácí půdě držel tempo s týmovým kolegou, což se mu loni moc nedařilo.

Tak tohle si necháme líbit! Tak by se daly sumarizovat naše pocity po tomto závodě,“ řekl Australan. „I po Bahrajnu jsem si udržel pozitivní nastavení. Věděl jsem, že se nám to podaří zvrátit. Jen jsem nevěděl, že to bude tak expresně! Takže s výsledkem jsme definitivně velmi spokojeni.

Ricciardo dokonce vypadal, že zaútočí na páté místo Landa Norrise, ale tým ho zastavil.

Máme problém s Landovým vozem, nechceme ho mít pod tlakem. Bude v pořádku, když se na něj dotáhneš, ale netlač na něj,“ řekl Australanovi jeho závodní inženýr.

Rozhovor dále pokračoval a Ricciardo byl upozorněn, že pokud Norris výrazně zpomalí, má jet před něj, jen si musí dávat pozor, aby z toho nebyla kolize. Problémem Norrisova vozu byl nedostatek paliva. Tým se obával, že ve voze nezůstane dost pro pozávodní testy FIA. Kvůli nedostatku paliva v nádrži byl z kvalifikace diskvalifikován Alexander Albon z týmu Williams, který také používá motor od Mercedesu.

Ricciardo Norrise šetřil. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: McLaren