Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda technika moc nezajímá

Ricciarda technika moc nezajímá

Řídí se pocity.

Daniel Ricciardo přiznal, že ve srovnání s některými jinými jezdci nemá moc zájem pochopit nejdůmyslnější inženýrská řešení a technologické zázraky ukryté v hloubce moderního vozu F1. Je si jistý, že ke své práci to nepotřebuje.

Dávám přednost tomu nevědět, nejít do hloubky. Svou energii raději investuji do ježdění a prostě mě tato stránka moc nezajímá,“ řekl Australan v podcastu Gypsy Tales. „Umožňuje mi to bezstarostnější fungování a díky tomu jezdím lépe, podávám lepší výkony, nejsem tak pod tlakem. Přitom vím, že dávám velmi dobrou zpětnou vazbu. Mám dar cítit co vůz dělá a mluvit o tom s týmem. Moje znalosti techniky jsou k tomuto akorát dostačující.

Jezdec McLarenu také přiznal, že jeho kamarády baví pomyšlení na to, že ve F1 jejich zemi reprezentuje závodník, který ani nedokáže vyměnit svíčku nebo pneumatiku na vlastním automobilu. Ve vážnějším rozhovoru pro Auto Motor und Sport byla řeč o jeho budoucnosti, přičemž Ricciardo si uvědomuje, že ve věku 32 let je už konec jeho kariéry méně vzdálený než její začátek.

Nedělám si s tím starosti. Podívejte, loni to byl nejtěžší rok v celé mé kariéře, přesto jsem vyhrál závod. Když jsem v takovém roce dokázal vyhrát jeden závod, co všechno ještě může ukrývat budoucnost? Takže nepřemýšlím o útěku do jiného týmu ani ničem podobném. V McLarenu je mi dobře, vím že tady budu ještě léta a klidně tady můžu i ukončit kariéru.

Loňská sezona byla první ze tří, které mu garantuje smlouva s McLarenem podepsaná v roce 2020.

Ricciardo jednou nazval Maxe Verstappena závodním nerdem. Ze současného týmového kolegy může mít stejný pocit. Foto: McLaren

Zdroj: Auto Motor und Sport, Gypsy Tales, úvodní foto: McLaren