Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norris nevěří v rychlý zázrak

Norris nevěří v rychlý zázrak

Ricciardo se nevymlouvá na Covid-19.

Jedním z týmů velmi zklamaných po prvním závodě sezony je druhý nejstarší tým F1, britský McLaren. Po dvou letech čekání na průnik mezi špičku, často s bramborovými medailemi, nestíhal v as-Sachíru ani středu pole. Za Danielem Ricciardem a Landem Norrisem dojel do cíle pouze jeden Williams pilotovaný Nicholasem Latifim a jeden Aston Martin, za kterého volantem ale seděl slabě připravený Nico Hülkenberg. Ano, Bahrajn je specifická trať. A ano, nové vozy umožní v příštích měsících velké vývojové skoky. Jenže rychlost byla tak daleko za očekáváním, že i jezdci naprogramovaní na optimismus mají problém čelit kruté realitě.

Taková prostě teď je naše konkurenceschopnost. Je to prosté a už jsme si na tu myšlenku (během testování) částečně i zvykli,“ řekl Lando Norris. „Samozřejmě, očekávání byla někde úplně jinde, ale kdo není slepý, tak s takovým výsledkem musel počítat. Naše ztráta na ostatní je masivní. Ne nějaká ztráta, ale masivní. Je třeba hledat řešení, ale bylo by zbytečné doufat, že za týden bude všechno super. Musíme pochopit problém a potom na něm pracovat.

Daniel Ricciardo odmítl výmluvu, že za jeho výkonem byl čerstvě překonaný Covid-19. Závod dokončil před týmovým kolegou.

Odjel jsem závodní vzdálenost, poprvé letos. I to je pozitivum,“ řekl Australan. „Jistě, chtěli bychom být na pódiu, ale od toho jsme teď hodně daleko. Nemáme jinou možnost, jen pracovat a dávat věci do pořádku co nejrychleji. Nevěřím, že se to napraví přes noc, chce to čas. Ale jsou to nové vozy, takže není nemožné, že časem najdeme nastavení, které bude fungovat o dost lépe.

Šéf týmu, Andreas Seidl, poukázal na fakt, že McLaren na startu závodu zariskoval s odlišným výběrem pneumatik, než udělal zbytek pole a risk mu nevyšel. To však bylo až po slabém výkonu v kvalifikaci.

Ještě v prosinci McLaren závodil s Ferrari. Tohle je nová realita. Foto: McLaren

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: McLaren