Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren neskáče radostí

McLaren neskáče radostí

Výsledek kvalifikace je fajn, jde se dál.

Ještě v sobotu ráno se spekulovalo, že McLaren je vlastně podobně rychlý jako Mercedes. Ve večerní kvalifikaci pak jeho jezdci obsadili šesté a sedmé místo. Pro Norrise musí být zklamání o to větší, že prohrál první kvalifikační souboj s novým týmovým kolegou.

"Můžeme být spokojeni. Ano, jistě bychom byli šťastnější, kdybychom byli před oběma vozy Ferrari a AlphaTauri, ale od prvního kola kvalifikace bylo zřejmé, že AlphaTauri je rychlejší. Takže můžeme být rádi i za to, že je před námi pouze jedno AlphaTauri a jedno Ferrari," řekl mladý Brit.

"Všichni říkali, že budeme hrdinové sezony, ale my jsme to netvrdili. Nadále budeme soustředěni na vlastní rychlost. Výsledky kvalifikace nejsou ničím zarážející, můžeme být poměrně spokojeni. Vůz se hodně těžko řídil, takže potřebujeme udělat změny v nastavení."

Nadšen není ani Ricciardo, ale na první kvalifikaci v novém týmu to nebylo špatné.

"Všichni si oddechli, když už byla první kvalifikace konečně za námi a dozvěděli jsme se výsledek," řekl Ricciardo, jenž překonal oba jezdce svého bývalého týmu. "Máme dobrý základ, můžeme na něm stavět. Na přemety a salta to není, ale je to dobré vykročení do sezony."

První kvalifikační souboj vyhrál Ricciardo. Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: McLaren