Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo touží po Vettelově přilbě

Ricciardo touží po Vettelově přilbě

Jeho sbírka se utěšeně rozrůstá

Daniel Ricciardo sbírá přilby. Ne ovšem ledajaké, pouze z formule 1. Součástí kolekce jsou jednak jeho vlastní, ale i některých svých soupeřů.

Nezískává je koupí někde na aukci, nýbrž přímou výměnou s jejich majiteli. Nyní se jeho pozornost soustředila na někdejšího kolegu z Red Bull Racingu Sebastiana Vettela.

Zatím mně jeho přilba chybí, a protože jsme spolu působili v jednom týmu, moc po ní toužím. Naštěstí mám ještě trochu času, protože se rozhodl ve formuli 1 pokračovat. Jinak bych si musel hodně pospíšit. Odkládat to nechci ale ani teď, co nejdříve se ho zeptám, zda by s něčím takovým souhlasil,“ poznamenal věčně dobře naladěný Australan, jenž ovšem začíná mít problémy s tím, kam svoji „kořist“ ukládat. Plánuje proto ve svém domě sbírce vyhradit zvláštní místnost.

Daniel Ricciardo se rozhodl sbírat poněkud neskladné předměty. Foto: Renault

Dalším, jenže podstatně nedostupnějším cílem je pro Ricciarda přilba Michaela Schumachera. Zatím tiše závidí Lewisi Hamiltonovi, který ji dostal při příležitosti vyrovnání Schumiho rekordu v počtu vyhraných velkých cen.

Doma mám ovšem i jiné pěkné kousky,“ pochlubil se. „U Toro Rosso mě obdarovali závodním volantem, u Red Bull Racingu zase krosovým motocyklem, ten mě opravdu potěšil.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Ferrari