Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lidé z McLarenu opouštějí karanténu

Lidé z McLarenu opouštějí karanténu

Tým dnes na tři týdny zavírá

McLaren zveřejnil na své internetové stránce rozhovor s vedoucími představiteli týmu Zakem Brownem a Andreasem Seidlem. Týkal se pochopitelně aktuální situace, protože pandemie koronaviru zasáhla tuto stáj naplno.

Kvůli onemocnění jednoho ze svých členů odstoupila předčasně z chystané VC Austrálie a v Melbourne musela zanechat v karanténě část svých spolupracovníků.

Co vás vedlo k tomu, že jste se z velké ceny stáhli?

Brawn: Nebylo to lehké uvažování. Jsme všichni závodníci a těšili jsme se, až se ocitneme na trati. Měli jsme však zároveň povinnost brát ohled na naše zaměstnance, diváky a další přítomné, a proto jsme formuli 1 a FIA oznámili naše rozhodnutí už ve čtvrtek večer. Tedy bezprostředně poté, co jsme se dozvěděli o pozitivním testu našeho kolegy. 

Zak Brown (vlevo) a Andreas Seidl musejí tým provést bouřlivou dobou. Foto: McLaren

Jak se vede osobám, které zůstaly v izolaci v Austrálii, a zvláště nemocnému?

Seidl: Všichni byli preventivně testováni s negativním výsledkem. To je skvělá zpráva. Jedinému člověku, u něhož propukla nemoc COVID-19, je již dobře. Těšíme se, že celou partu ještě tento týden přivítáme ve Velké Británii.

Jaké důsledky bude mít odložení úvodních závodů pro tým a zbytek sezony?

Brown: Podporujeme přesun jednotlivých podniků a akceptujeme se zármutkem i fakt, že v ulicích Monte Carla se pojede až v příštím roce. Situace se neustále mění, my děláme vše pro to, abychom se s tím vypořádali. Není však nic důležitějšího než lidské zdraví.

Můžete vysvětlit, proč došlo k posunutí platnosti nových technických pravidel?

Brown: Od počátku jsme se zasazovali o to, aby byla účinná od roku 2021. Mají v sobě potenciál zahájit novou éru ve F1. Tlak, kterému je nyní F1 vystavena, je však enormní. Předpis byl přijat, aby zajistil dlouhodobou špičkovou kondici šampionátu. Ze stejného důvodu bylo přistoupeno k jeho odkladu o rok. Souhlasíme s tím a v tomto procesu jsme sehráli aktivní roli.

Čím se zabýváte v současnosti?

Seidl: Továrna bude uzavřena od 25. března do 14. dubna. Předtím kdo mohl, pracoval z domova. Pouze nezbytní zaměstnanci se v centrále střídali v oddělených směnách.

Zdroj: McLaren