Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tým McLaren v sezoně 2019 povede Seidl

Tým McLaren v sezoně 2019 povede Seidl

Má za sebou triumfy ve WEC s Porsche

McLaren dnes oficiálně oznámil, že novým výkonným ředitelem jeho týmu ve F1 byl jmenován Andreas Seidl. Třiačtyřicetiletý rodák z německého Pasova, který si ostruhy vysloužil především jako spoluorganizátor programu Porsche ve WEC, se tak de facto stává nástupcem Erica Boulliera.

Jeho přímým nadřízeným bude Zak Brown. Seidlovým hlavním úkolem je starat se o „všechny aspekty působení ve formuli 1“.

Andreas je vysoce kompetentní osobnost s vůdčími schopnostmi. Zatím ve všech projektech, na nichž měl podíl, slavil úspěchy. Velmi mě těší, že s ním budu spolupracovat,“ nechal se slyšet Brown. „Pro nás to představuje další krok v plánu rozvoje a dlouhodobého angažování se McLarenu v šampionátu. Navíc kvalitní obsazení klíčových pozic v senior managementu patří k našim trvalým prioritám.

Zak Brown si od Seidla slibuje zlepšení řídicích procesů

Očekává se, že Seidl bude řídit šéfy tří podřízených sekcí: technického ředitele Jamese Keye, jehož příchod je předpokládán v závěru tohoto čtvrtletí, týmového manažera Paula Jamese a výrobního ředitele Simona Robertse.

Na Seidlově kontě jsou mimo jiné tři mistrovské tituly ve WEC z let 2015 až 2017. V první dekádě tohoto století působil ve službách BMW ve F1, od roku 2006 jako ředitel operací na okruhu stáje BMW-Sauber.