Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Briatore prý měl koronavirus v prosinci

Briatore prý měl koronavirus v prosinci

Kritizuje evropské ministry

Flavio Briatore si myslí, že nemoc COVID-19 již překonal. Ne v posledních dnech, ale v prosinci minulého roku. Vzhledem k jeho cestovatelským choutkám není vyloučeno, že se k němu virus SARS-CoV-2 dostal přímo z Číny. Sám si tím ale jistý být nemůže.

"V prosinci jsem onemocněl a bylo to vážné," prozradil 69letý bývalý šéf týmů Benetton a Renault, známý také jako manažer Fernanda Alonsa, v rozhovoru pro italskou televizi LA7. "Měl jsem vysoké horečky, bolest v plicích, těžko se mi dýchalo. Trvalo to téměř dva týdny. Můj lékař nedokázal zjistit, co mi vlastně je. Poslal mě na rentgen i na CT a na snímcích plic byly vidět tmavá místa. Když se potom virus rozšířil v Itálii, lékař mi řekl, že to téměř jistě byl koronavirus. Naštěstí  jsem už v pořádku."

Politicky aktivní Briatore zpětně vidí mnoho chyb, které udělali předsedové a ministři zdravotnictví evropských vlád. Je přesvědčen, že on by, se svými zkušenostmi z motorsportu a z podnikání, zareagoval mnohem dříve.

"Všichni to podcenili, nikdo to nebral vážně. Světová zdravotnická organizace v lednu všem doporučila, aby se pořádně připravili. A nikdo neudělal nic. Politici udělali chybu. Kdybych byl ministrem já a doslechl bych se, že v Číně, se kterou má moje země čilý obchodní styk, se šíří nějaká nová nemoc, tak bych tam někoho vyslal, nebo bych tam letěl já osobně. Místo toho v Miláně nadále denně přistávala dvě letadla z Wu-chanu.

Než jsem přišel do F1, neviděl jsem jediný závod. Ale když se mi o dva měsíce později doneslo, že si Ferrari někde rezervovalo okruh a bude testovat, bez váhání jsem tam vyslal své inženýry, aby se na to podívali, jelikož to přirozeně byla součást mé práce. Ale pochybuji, že byť i jeden evropský ministr letěl do Wu-chanu. Ani jeden pak neměl dostatečné zásoby roušek a respirátorů. Opět se ukázalo, že státy vedou neschopní politici."

Dokázal uhlídat Ferrari a prý by uhlídal i Čínu. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.cz