Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kanada se s koronavirem příliš loudá

Kanada se s koronavirem příliš loudá

Podle Villeneuvea se s ním nevypořádá do velké ceny

Zatímco organizátoři VC Kanady ještě nevzdali naději, že se v Montréalu 14. června opravdu pojede, Jacques Villeneuve je mnohem skeptičtější.

Pro město by to byla veliká událost,“ naráží v rozhovoru pro Le Journal de Montréal na skutečnost, že by poprvé v historii začínal šampionát v zemi javorového listu. „Nemyslím si ale, že k tomu dojde. Je těžko představitelné, že se dodrží plánovaný termín, protože Kanada je s koronavirem pozadu.“ 

 

Jacques Villeneuve (na snímku z mistrovské sezony 1997) to s VC Kanady nevidí moc růžově. Foto: Williams

Syn muže, po němž je montréalský okruh pojmenován, tím má na mysli, že nemoc COVID-19 v jeho vlasti teprve nabírá na síle. Prozatím je potvrzených zhruba 4000 případů, zatímco v sousedních Spojených státech přes 85 000. Villeneuve soudí, že z tohoto důvodu také epidemie později skončí.

Výhodou je, že přesun by nebyl tak velkým problémem jako v Baku nebo Monaku,“ vidí světlo na konci tunelu. „Příprava tratě není příliš náročná a probíhá rychleji.

Mistr světa F1 z roku 1997 ovšem aktuálně přebývá ve své druhé domovině Itálii a rozhodně mu není co závidět: „Musíme zůstávat doma a dodržovat přísná pravidla.

Zdroj: FORMULE.cz