Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montréal hlásí realistický optimismus

Montréal hlásí realistický optimismus

Rozhodne se po Velikonocích

Promotér VC Kanady Francois Dumontier se vyjádřil pozitivně ohledně možnosti jejího uspořádání v původním termínu 14. června. Zadní vrátka si ale samozřejmě nechal otevřená.

V Kanadě totiž bylo ke 24. březnu registrováno přibližně 2000 osob, infikovaných koronavirem. Z nich 27 zemřelo. Šíření nákazy se zatím nedaří zastavit.

Minimálně jednou za dva dny jsem v kontaktu s vedením formule 1. Neustále také jednám s městskými úřady a s vládou. Podle aktuálního stavu pojedeme 14. června. Jsme optimisty, ale současně realisty,“ uvedl Dumontier. 

Kanadská velká cena se těší obrovskému zájmu diváků a má jedinečnou atmosféru. Foto: Pirelli

Podle něj konečné rozhodnutí musí padnout v horizontu dvou až tří týdnů. Potom už by bylo třeba začít s přípravami přímo na okruhu Gillese Villeneuvea. Zejména výstavba tribun potřebuje čas.

Předpokládám, že o případném odložení bychom spolu s F1 informovali hned po Velikonocích. V současné době se věci dopředu příliš nehýbají, protože až do 13. dubna platí přísná omezení pohybu na veřejnosti a většina spolupracovníků vykonává svoji práci z domova,“ konstatoval Dumontier.

Eventuální odsunutí do počínající zimy nepřipadá u Montréalu v úvahu. Závodilo by se patrně na sněhu a za třeskutého mrazu. „Potřebovali bychom to stihnout do konce října,“ zdůraznil šéf pořadatelského týmu.

Zdroj: FORMULE.cz