Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll se postavil do čela Aston Martinu

Stroll se postavil do čela Aston Martinu

Na plánu vstupu do F1 se nic nemění

Na pondělní valné hromadě automobilky Aston Martin bylo oficiálně oznámeno, že se churavějící společnosti dostane finanční injekce ve výši 600 milionů eur.

Přibližně polovinu z této sumy poskytne investiční skupina kolem kanadského miliardáře a majitele týmu F1 Racing Point Lawrencea Strolla. O zbytek se podělí ostatní akcionáři. Jde o nezbytný krok, který tradičnímu výrobci umožní přežít současné kritické období. Od roku 2018 ztratily jeho cenné papíry na londýnské burze 90 procent své hodnoty.

Stroll, jenž ve firmě Aston Marin Lagonda drží čtvrtinový podíl, byl současně s platností od 20. dubna jmenován předsedou představenstva. „Já a moji společníci z konsorcia jsme zcela přesvědčeni, že Aston Martin čeká dobrá budoucnost,“ uvedl. „Tímto rozhodnutím jsme dlouhodobě zajistili potřebnou stabilitu.“ 

Automobilku má spasit nové SUV DBX. Foto: Aston Martin

Zároveň potvrdil, že na plánu vstupu tovární stáje Aston Martinu do F1 v sezoně 2021 se nic nemění.

Optimisticky působil i generální ředitel Andy Palmer. Oháněl se zejména tím, že na zbrusu nové SUV DBX byly přijaty již dva tisíce závazných objednávek. Zda se z úspěchu bude moci radovat, je však sporné. Právě jeho by totiž podle zákulisních informací měl nahradit Strollův kamarád Toto Wolff.

Zdroj: Aston Martin