Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cassidy očekává silného Fukuzumiho

Cassidy očekává silného Fukuzumiho

Ten zase favorizuje Hirakawu

V loňském roce si pro titul šampiona Super Formule dojel Nick Cassidy. V sezoně, v níž jsme ve všech sedmi závodech byli svědky vítězství jiného závodníka, stačil Novozélanďanovi k dosažení tohoto úspěchu jediný triumf, kterého dosáhl již v úvodním klání v Suzuce.

Během předsezonních testů ve Fudži se mu ale do nového ročníku zrovna nejlépe vstoupit nepodařilo. V kombinovaných výsledcích totiž obsadil až 12. příčku. Navíc se nechal slyšet, že jezdci využívající pohonných jednotek Toyota, mezi které patří i on, za závodníky s motory Hondy lehce zaostávali a neočekává v tomto ohledu změnu.

Komu se ale zmíněné dva dny příprav naopak vydařily, byl Nirej Fukuzumi. Pilot týmu Dandelion Racing zaznamenal celkově druhý nejrychlejší čas a Cassidy věří, že se bývalý pilot GP3 nebo F2 letos zapojí do bitvy o titul.

„Říkal jsem to již na konci loňského roku. Myslím si, že Fukuzumi je tím mužem. Mám z něj radost, jelikož znovu ukázal, že může být rychlý. Ve druhé polovině loňské sezony Naokiho (Jamamota, svého týmového kolegu) zastínil. Stává se silným a je pěkné vidět jej jako lídra týmu," říká rodák z Aucklandu.

"Ve svém prvním roce (v GP3) závodil proti Leclerkovi, Albonovi a De Vriesovi. Zaostával ale za nimi. V další sezoně se mu však v konkurenci Russella a Aitkena podařilo získat spoustu pole position. Často mu ale nepřálo štěstí. I přesto se ovšem v šampionátu umístil poměrně dobře (na třetím místě). Ukázal, že je mimořádným jezdcem, ve formuli 2 měl ale zkrátka smůlu.“

Loni Cassidy ovládl šampionát s náskokem tří bodů na druhého Naokiho Jamamota. Foto: Super Formula

 

Sám Fukuzumi ovšem spatřuje favorita v Ryu Hirakawovi, který ve Fudži pokořil svého krajana o pouhých 17 tisícin sekundy a připsal si nejrychlejší čas ze všech. Podle Fukuzumiho ale stále neukázal všechno.

„Ve všech jízdách Hirakawa zaznamenával rychlé časy a jeho výkon na nových pneumatikách se zdál být působivý. Během prvního dne možná udělal při pokusu s čerstvým obutím malou chybu. Nebýt toho, možná mohl být o sekundu nebo dvě rychlejší. Neměl jsem pocit, že jsem jezdil rychleji než on. Zároveň si ale nemyslím, že by rozdíl mezi námi byl tak velký. Chci si tuto formu udržet. Je to důležité pro sezonu, přestože nevím, kdy začne. Mým cílem je získat pole position a vítězství. Budu spolu s týmem tvrdě pracovat na jeho dosažení," uvedl.

Po odložení úvodních tří závodních víkendů v Suzuce, Fudži a Autopolisu by měl nyní zahajovací podnik letošní sezony Super Formule přivítat okruh Sportsland Sugo. Zde je závod na programu 21. června.

Zdroj: FORMULE.cz