Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz bude technikem i investorem

Sainz bude technikem i investorem

Přemíru volného času hodlá využít ke studiu

Carlos Sainz prozradil, že přišel na způsob, jak dobře využít veškerý volný čas, který teď má a který musí trávit převážně doma.

"Dostal jsem takový nápad, absolvovat online technické přednášky. Můj inženýr Tom Stallard mi bude pomáhat," prozradil španělský jezdec. "Chci vědět více o tom, jak vůz formuli 1 funguje. Lépe rozumět technice. Nejsem si jistý, kolik se takovým online způsobem dokážu naučit, ale alespoň to bude něco, co mě bude každý den zaměstnávat. Snad díky tomu lépe porozumím svému vozu."

To ale není všechno. Sainz chce rozumět i světu financí. Tam je mu dobrým vzorem otec, Carlos Sainz starší, rallyový šampion, jenž má nos na investování peněz vydělaných v motorsportu.

"Chci lépe pochopit fungování ekonomiky a akciových trhů. Párkrát jsem o tom mluvil s otcem a lidmi, kteří mu radí při investování," naznačil svoje budoucí aktivity Sainz junior.

Kromě duševní činnosti samozřejmě pokračuje i ve fyzické, s čímž mu pomáhá jeho osobní trenér: "Teď mi doma říkají: Ano, kouči Carlosi! S pomocí Ruperta Manwaringa dělám tréninkové programy a sestavuji jídelníček pro celou rodinu. Je to fajn způsob trávení času. Víme, že při sportování se vyplavují endorfiny a ty člověku zlepší náladu. Kromě toho jsem si už stihl vytřídit věci v šatníku. Nepotřebné oblečení chci věnovat charitativním organizacím nebo církvi. Během doby se mi tam nahromadilo docela dost věcí, které už nenosím."

Začíná se trošku nudit. Foto: Carlos Sainz

 

Zdroj: FORMULE.cz