Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica si myslel, že mě BMW protežuje

Kubica si myslel, že mě BMW protežuje

Celou dobu se mýlil

V předčasné okurkové sezoně si svět F1 vzpomněl i na Nicka Heidfelda. Dnes již bývalý závodník byl hostem v pořadu Beyond The Grid. Jedním ze zajímavých probraných témat byl jeho bývalý týmový kolega Robert Kubica, jenž se loni pokusil o comeback. Heidfeld si jej pamatuje jako fantastického závodníka, který byl ale i mimořádně podezřívavý.

Polák si celou dobu myslel, že jejich tým patřící BMW protežuje německého jezdce. Shodou okolností Kubica loni vyvolal ve Williamsu několik roztržek v přesvědčení, že mladý Brit George Russell má lepší vůz, než je ten jeho. Jednou si je dokonce na jeho žádost vyměnili.

"S nikým jsem nebyl v jednom týmu F1 tak dlouho jako s Kubicou. Tři roky," vzpomíná 42letý Němec. "Mohu říci, že byl mým nejsilnějším týmovým kolegou, nejkompletnějším jezdcem. V závodech nebyl tak rychlý jako Kimi (Räikkönen) a ani v kvalifikaci jako (Mark) Webber, ale celkově byl na jejich úrovni.

Co jsem opravdu nesnášel, nebo řekněme, co nebylo zrovna příjemné, bylo že většinu času žil v přesvědčení, že mě náš tým upřednostňuje, protože jsem byl německým jezdcem německého BMW. Nemám na to dobré vzpomínky. Pořád to vytahoval v rozhovorech s médii. Podle mě na tom nebylo ani zrnko pravdy. Vždy si našel něco, v čem jsem měl jakoby výhodu, ale prostě to nebyla pravda."

Kubica si na tento rok našel místo testovacího jezdce týmu Alfa Romeo Racing Orlen a měl by se objevit v několika pátečních trénincích, což mu nejspíš zajistil polský PKN Orlen.

VC Velké Británie - BMW - Nick Heidfeld

Heidfeld to s Kubicou v týmu neměl snadné. Foto: BMW

Zdroj: FORMULE.cz