Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Silverstone a F1 se nedohodly na penězích

Silverstone a F1 se nedohodly na penězích

Rozjezd sezony opět v ohrožení

Formule 1 a pořadatelé velkých cen sestavili solidní plán, jak by se daly uskutečnit závody za zavřenými dveřmi. Nyní může být na řadě ta těžší část, dohodnout se na penězích. BBC přinesla zprávu, v níž popisuje údajné propastné rozdíly v představách Silverstone a Liberty Media.

Silverstone údajně požaduje od F1 15 milionů britských liber (17 milionů eur, 466 milionů korun) jako poplatek za uspořádání dvou velkých cen před prázdnými tribunami. To je přibližně tolik, kolik Silverstone běžně zaplatí za uspořádání Velké ceny Velké Británie s diváky. Formule 1 si přitom představuje, že se zaváže pouze pokrýt náklady spojené s dvěma závody a uhradit nevelkou kompenzaci za ušlý zisk, který obyčejně právě kvůli vysokým poplatkům nebývá zas tak velký.

"Silverstone a F1 pokračují ve vzájemném dialogu i v jednání s úřady, aby se mohla Velká cena Spojeného království uskutečnit za zavřenými dveřmi," bylo jediné, co BBC dostalo z mluvčího okruhu.

Chase Carey je údajně z finančních nároků Silverstone v době krize pořádně rozzlobený. Sice přislíbil finanční podporu tam, kde bude potřeba, ale nemá bezedný měšec.

"Ať už jsou to týmy, pořadatelé nebo sponzoři, nesmějí očekávat, že to bude jako v pohádce Oslíčku, otřes se. Očekáváme férové ​​dohody, ale jsme všichni dospělí a budeme se tak chovat. Pokud nic jiného, ​​tak alespoň můžeme očekávat, že v roce 2021 se vše vrátí do normálu," prohlásil nejvyšší představitel F1.

Uvažovalo se, že na Silverstone se pojede 19. a 26. července. Místo toho se může stát, že F1 bude hledat náhradu, aby po závodě nebo závodech v Rakousku sezona pokračovala. Jakmile se jí to ale podaří, Silverstone by mělo nabídnout rozumnější kompromis, jinak by mu zůstaly pouze prázdné ruce i závodní dráha.

Silverstone možná zůstane prázdný. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ